Parkbeheer Bedrijvenpark Gaasperwaard

Nieuws

Save the date - ALV en BBQ

Op donderdag 13 juni, vanaf 17:00 uur vindt de Algemene Ledenergadering (ALV) van de Coöperatieve Vereniging van Eigenaars Gaasperwaard (CVvEG) plaats. Hiervoor nodigen wij alle leden (pandeigenaren en gemandateerde ondernemers) uit.

Meepraten gebiedsvisie Vianen Bedrijven terreinen

Update (11/4): programma met tijden toegevoegd 

Eind 2023 is de gemeente Vijfheerenlanden begonnen aan een gebiedsvisie voor Vianen. Op dinsdag 23 april organiseren wij een ondernemerslunch waarvoor wij u graag uitnodigen. Tijdens deze lunch nemen we jullie mee in de uitgangspunten die we in de Nota van Uitgangspunten hebben opgeschreven en horen we graag van jullie welke opgaves jullie zien voor Vianen.

Pas op voor ‘dwangsommen’ ivm ontbreken energiebesparingsplan

Diverse ondernemers zijn de afgelopen weken benaderd door een bedrijf dat ten onrechte de indruk wekt namens de provincie te werken.

Open Bedrijvendagen Vianen

De Open Bedrijvendagen Vianen zijn van maandag 8 april tot en met vrijdag 12 april 2024.

LeerWerkMarkt in Vianen

Op donderdagmiddag 21 Maart van 14:00 tot 17:00 uur organiseert AVwerktdoor en het Leerwerkloket Alblasserwaard Vijfheerenlanden – samen met al haar partners – voor het eerst een LeerWerkMarkt in Vianen. 

Ondernemersbijeenkomst Netcongestie

De stroomvoorziening in onze omgeving is niet meer vanzelfsprekend. Netcongestie doet zich steeds meer voor. Het stelt u en ons voor uitdagingen bij het ondernemen in Vijfheerenlanden. Wat betekent dit voor u? Wat wordt eraan gedaan? Wat kunt u zelf doen?

Bijeenkomst voor duurzame mobiliteit en bereikbaarheid Vianen

Goedopweg organiseert in samenwerking met de BIZ Vianen en de gemeente Vijfheerenlanden een bijeenkomst voor bedrijven over het project Duurzame Mobiliteit Vianen. Ben jij als werkgever in Vianen benieuwd naar de kansen voor duurzame mobiliteit en bereikbaarheid? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op woensdag 24 januari 2024 bij Partou in Vianen of Online via Zoom.

Sluipverkeer Vianen - Lexmond

De gemeente geeft op deze website weer op welke wijze het sluipverkeer Vianen-Lexmond wordt aangepakt. 

Feestelijke Oliebollenverkoop voor Het Vergeten Kind!

Op donderdag 14 december verwelkomt Avit Group jullie graag voor een smakelijke en warme bijeenkomst! Zij organiseren een oliebollen- en warme chocolademelkverkoop, waarbij alle opbrengsten rechtstreeks ten goede komen aan Het Vergeten Kind.

Oliebollenactie.pdf

Duurzame mobiliteit Vianen - bijeenkomst

Goedopweg organiseert in samenwerking met de BIZ Vianen en de gemeente Vijfheerenlanden een bijeenkomst voor bedrijven over het project ‘Duurzame Mobiliteit Vianen’. Ben jij als werkgever in Vianen benieuwd naar de kansen voor duurzame mobiliteit en bereikbaarheid? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op donderdag 16 november 2023 bij Partou in Vianen.

Vijf weken groot onderhoud aan N484 in Vijfheerenlanden

n de periode van 16 oktober tot en met zaterdag 18 november 2023 voert aannemer KWS in opdracht van de provincie Utrecht groot onderhoud uit aan de Provincialeweg (N484) tussen de rotonde met de Schaikseweg in Schoonrewoerd en de Dorpsweg in Zijderveld.

ONDERHOUD AAN N484 IN VIJFHEERENLANDEN

Circulair en duurzaam ondernemen

Circulair en duurzaam ondernemen is niet alleen belangrijk voor het klimaat en de samenleving. Het is een cruciale manier om kosten te besparen in een tijd van stijgende grondstofprijzen en neemt onzekerheid weg van grondstofleveringen.

Do Good Challenge

Wil je als bedrijf meer doen met Maatschappelijk Verantwoord ondernemen? Doe dan samen met je werknemers, collega’s of bestuur mee met de

“Do Good Challenge”

Voorkomen verstopping riool

Met al het noodweer in Europa is het niet ondenkbaar dat er zich ook in Vianen een flinke plensbui voordoet. Belangrijk is dat het riool dan goed functioneert anders kunnen de ondernemers hier overlast van ondervinden.

Sinds enige tijd ervaart de gemeente een toename van problemen in ons rioolgemaal Gaasperwaard. De pompen zitten regelmatig verstopt met doekjes. Ook worden er regelmatig vogelveren aangetroffen. (Dit laatste levert overigens geen problemen op maar het is wel opvallend)

Op verzoek van de gemeente vragen wij u waandacht voor het voorkomen van verstoppingen die veroorzaakt worden door het doorspoelen van doekjes.

Uitnodiging kennissessie 'Overstappen op elektrisch rijden'

Op donderdag 5 oktober vanaf 15:00 vindt bij TSN Groen in Houten een kennissessie plaats voor ondernemers over de overstap naar elektrisch rijden. Tijdens de sessie komt o.a. aan bod hoe je de juiste voertuigen kiest en welke laadinfrastructuur je daarvoor nodig hebt, de manieren om laadinfrastructuur te realiseren (bv. in samenwerking met anderen) en wat dit vraagt ten aanzien van het elektriciteitsnet en de rol van de netbeheerder. Daarnaast is er volop ruimte voor het stellen van vragen. Zie bijgevoegd de officiële uitnodiging die breder gedeeld kan worden met daarin ook een aanmeldlink.

Aanmelden kan via deze link.

Uitnodiging_kennissessie.pdf

 

Overlast melden

Beste ondernemers,

De laatste tijd zien wij een toename van de overlast door clubjes hangjongeren/ouderen*. Met name het achterlaten van ronslingerend afval wordt als storend ervaren. 

Wij verzoeken u om bij het constateren van overlast, dit direct te melden bij de politie. Gezien de capaciteit op dit moment kan de plotie helaas niet overal elke dag aanwezig zijn, maar als er via 0900-8844 een melding gedaan wordt, dan kunnen zij er wel wat aan doen.

Met vriendelijk groet,
Het bestuur van de CVvEG

 

* Er is contact geweest met WheelieTime. Zij benadrukken dat zij geen rotzooi achterlarten. De rotzooi wordt gemaakt en achtergelaten door andere groepen jongeren met motoren, scooters, brommers en/of auto's. 

Duurzame mobiliteit Vianen

Hoe gaan jouw medewerkers naar het werk? Pakken zij de fiets of de auto? Of werken zij vanuit huis? 
 
Werken aan mobiliteit brengt voor jou als ondernemer vele voordelen met zich mee: Je bedrijf is bereikbaar voor medewerkers, het bespaart kosten, vermindert C02 uitstoot en draagt bij aan de gezondheid. 
 
Daarom starten BIZ Vianen en Bedrijvenpark Gaasperwaard samen met Gemeente Vijfheerenlanden en Goedopweg, het project Duurzame Mobiliteit Vianen. Het doel is het verbeteren van de bereikbaarheid van Vianen met duurzaam vervoer. 
 
Ben jij ondernemer in Vianen en wil je ook inzicht in de mobiliteit van je organisatie? Ontdek waar kansen liggen om je organisatie duurzamer, goedkoper, vitaler en beter bereikbaar te maken. Kijk op https://www.gaasperwaard-vianen.nl/over-gaasperwaard/mobiliteit en krijg gratis toegang tot de mobiliteitsscan.

Profielen beschikbare werkzoekenden

In het recente verleden hebben wij berichten van het regionaal mobiliteitsteam (RMT) met u gedeeld. Hierin werden anoniem werkzoekenden aan u voorgelegd. Dit is succesvol gebleken en veel kandidaten hebben een weg gevonden naar jullie organisaties.

Verslag ALV d.d. 16 maart 2023

Beste leden CVvEG,

Op donderdag 126 maart 2023 heeft de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaatsgevonden. Alle leden en gemandateerde ondernemers kunnen het verslag opvragen bij de parkmanager via parkbeheerder@gaasperwaard-vianen.nl.

mvgr,

Percy Douglas- parkmanager

Wijizging locatie ALV

De locatie van de ALV is gewijzigd. Deze zal dindwerdag 16 maart plaatsvinden bij

Amari Metals aan de Tuinschouw 6.

Zie deze link voor de uitnodiging. 

Laatste kavel Gaapserwaard te koop

Sinds vandaag staat de bouwkavel te koop op bedrijventerrein Gaasperwaard.

Kavel te koop 

Uitnodiging ALV - let op: locatie is gewijzigd!

Beste leden van de CVvEG,

Op donderdag 16 maart vindt de Algemen Ledenergadering (ALV) van de Coöperatieve Vereniging van Eigenaars Gaasperwaard (CVvEG) plaats. Hiervoor nodigen wij alle leden (pandeigenaren en gemandateerde ondernemers) uit.

Het programma ziet er als volgt uit:

Datum:           donderdag 16 maart
Aanvang:       17:00 uur 
Locatie:          Amari Metals, Tuinschouw 6

Het inhoudelijke programma bestaat uit de volgende onderwerpen:

CyberEvent ‘Digitaal Veilig Ondernemen’

De gemeente Vijfheerenlanden nodigt alle ondernemers uit Vianen uit voor het CyberEvent ‘Digitaal Veilig Ondernemen’ op 28 maart 2023 in stadion Galgenwaard in Utrecht.

Het is een interessante bijeenkomst met goede sprekers: Kees van der Spek en Maria Genova en kost niks

Opgeven kan hier

Sluipverkeer

Beste ondernemers,

Op verzoekvan de gemeente brengen wij u er hierbij van op de hoogte dat er deze week een Raad Informatie Brief is gestuurd naar de gemeenteraad met als onderwerp de aanpak van het Sluipverkeer voor de verbreding van de A27. De brief is bijgesloten in de bijlage. 

Raad_Informatie_Brief_Sluipverkeer_2023.pdf

 

Kerstbomen op Gaasperwaard

Wellicht heeft u het al gezien: Bij de toegangswegen naar bedrijventerrein Gaasperwaard zijn kerstbomen geplaatst.

Deze versierde bomen zijn uiteraard van tijdelijke aard en verdwijnen na de feestdagen. De vereniging is echter in gesprek met de gemeente om het groen op het bedrijventerrein op te graden. De ambitie is:

  • Inboeten van de beukenhagen over het gehele terrein;
  • Aanplaten van bomen aan de Dijkleger (oostzijde);
  • Bloemenperkjes op grasveld Spadesteek;
  • Vervanging  wandelpaden veld Spadesteek/Tuinschouw. 

Terugkoppeling enquête ALV

Tijdens de afgelopen algemene ledenvergadering is o.a. gesproken over het vernieuwen van de bewegwijzering, het plaatsen van schuifhekken en de keuze voor een uniforme pakketbox. Vervolgens is een enquête uitgezet onder de eigenaren, met de vraag om aan te geven waar de voorkeur naar uit gaat.

De resultaten geven wij in dit bericht weer. 

ALV | Save the Date

Beste leden,

Op donderdag 16 maart 2023 zal vanaf 17:30 uur de algemeen ledenvergadering 2023 plaats vinden. De agenda en nadere info volgen te zijner tijd. Reserveer de dag alvast in uw agenda!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur en de parkmanager
Hanno de Joode, Peter Bongers, Patrick Keller en Percy Douglas

Dag van de Ondernemer Vijfheerenlanden | 16 november

Woensdagavond 16 november is de Dag van de Ondernemer Vijfheerenlanden in het Miele Experience centrum in Vianen. Dagvoorzitter is econoom en journalist mathijsbouman.nl Mathijs Bouman zal zijn verrassende kijk op en inzichten in de huidige economie en de nabije toekomst delen.

Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) verlenging

De bedrijventerreinen De Hagen, De Biezen en Gaasperwaard zijn voorzien van de certificering 'Keurmerk Veilig Ondernemen' (KVO). Dit keurmerk is voor een bepaalde tijd vertrekt en wij gaan nu op voor een hercertificering (verlenging) om dit keurmerk te behouden. 

Beroepen- en stagemarkt

Bent u op zoek naar toekomstige topmedewerkers/-sters voor uw bedrijf of maatschappelijke instelling?

Schrijf u dan in als deelnemer voor de Stage- en Beroepenmarkt 2022 bij het Oosterlicht College Vianen. 

Brief Securitas

Beste ondernemers,

Zoals eerder met u gedeeld zien wij een toename van het aantal (pogingen tot) inbraken op de bedrijventerreinen in Vianen.

Securitas gaat de komende dagen alle bedrijven bezoeken om u hier over te informeren. Ter voorbereiding vindt u hier alvast digitaal de flyer van Securitas.

Uitnodiging gemeente

In de bijlage vindt u een uitnodiging van de gemeente voor de bijeenkomst 'Regionale Energiestrategie' welke op 6 oktober plaatsvindt in Het Spant te Ameide.

Uitnodiging Regionale Energiestrategie

Waarschuwing: toename (auto)inbraken

De afgelopen weken zien wij een toename van het aantal (gemelde) inbraken op de bedrijventerreinen in Vianen.

 

Uitnodiging gemeente

Beste,

Hierbij nodigen wij u uit voor een zon op dak bijeenkomst op maandag 29 augustus én informeren wij u over ook over de 'energielabel C-verplichting voor kantoren' die vanaf 2023 geldt (zie bijlage).

Drone video van het bedrijvenpark

Spectaculaire aerial shots vanuit de lucht bekijken? Onze videograaf heeft met zijn drone een impressie gemaakt van Gaasperwaard vanuit de lucht.

Ondernemersbijeenkomst met barbecue

Op dinsdag 5 juli organiseert de CVvEG een ALV met aansluitend een barbecue voor alle pandeigenaren, ondernemers en overige betrok­kenen bij bedrijven­terrein Gaasper­waard.

Ondernemen in het centrum van Nederland