Parkbeheer Bedrijvenpark Gaasperwaard

Duurzame mobiliteit Vianen - bijeenkomst

Goedopweg organiseert in samenwerking met de BIZ Vianen en de gemeente Vijfheerenlanden een bijeenkomst voor bedrijven over het project ‘Duurzame Mobiliteit Vianen’. Ben jij als werkgever in Vianen benieuwd naar de kansen voor duurzame mobiliteit en bereikbaarheid? Meld je dan aan voor de bijeenkomst op donderdag 16 november 2023 bij Partou in Vianen.

Duurzame Mobiliteit Vianen
Ton van Maanen, Wethouder van de gemeente Vijfheerenlanden, vertelt samen met Percy Douglas, parkbeheerder bij BIZ in Vianen, over het project. Zij vertellen waarom het belangrijk is voor alle werkgevers om niet alleen per auto, maar ook met het ov en de fiets goed bereikbaar te zijn voor medewerkers en klanten.

Goedopweg heeft de afgelopen periode samen met tientallen werkgevers in Vianen de reisbewegingen in kaart gebracht van duizenden werknemers. Tijdens de bijeenkomst op 16 november delen we voor het eerst de resultaten van die scan. Hoe verlopen de huidige reisbewegingen van werknemers in Vianen? Wat is de ov-potentie? En voor hoeveel procent van de medewerkers is de fiets een optie? We laten zien welke effecten werkgevers kunnen bereiken als er meer met het ov of de fiets wordt gereisd. Hoeveel parkeerplekken scheelt dat? En hoeveel Co2 uitstoot kan er bespaard worden?

Samen aan de slag!
Hoe gaan we in Vianen met de uitkomsten aan de slag? Want er zijn natuurlijk genoeg redenen waarom medewerkers nu nog geen gebruik maken van het ov of de fiets. Wat kunnen we concreet doen? Tijdens de bijeenkomst bespreken we de mogelijke vervolgacties. We brainstormen over wat werkgevers zelf kunnen doen, wat gezamenlijke oplossingen kunnen zijn en wat de overheden zouden moeten faciliteren.

Benieuwd naar de resultaten en wil je meedenken over de vervolgacties? Laat mij weten dat je komt en schrijf je in voor de bijeenkomst via onderstaande link:

Ja, ik meld mij aan voor de bijeenkomst op 16 november!

We starten met een hapje eten. Als afsluiting staat er een drankje voor jullie klaar. Het maximale aantal plekken voor de bijeenkomst is 40. Als je zeker wil zijn van een plek, geef je dan snel op!


Bijeenkomst duurzame mobiliteit Vianen
Donderdag 16 november 2023 - 17.00 – 19.00 uur.
Partou, Sportlaan 1
Start met een lichte maaltijd einde met een korte netwerkborrel.

Hoe? Kom op de fiets, dat is wel zo duurzaam. Heb je geen fiets? Er is parkeerruimte voldoende. Het OV is helaas (nog) geen optie.

Met vriendelijke groet, mede namens de BIZ Vianen en Gemeente Vijfheerenlanden,

Rien Tilstra
Mobiliteitsadviseur Goedopweg
06 45 32 00 39

Alle nieuwsberichten

Ondernemen in het centrum van Nederland